ARC MAG - Instalatii electrice si masuratori pram

ARC MAG - Instalatii electrice si masuratori pram
Vizitati ARC MAG!! APASA!!
 

Info electric Info electric Author
Title: Posuri de transformare
Author: Info electric
Rating 5 of 5 Des:
Posturile de transformare au rolul de a transforma energia electrica de la    tensiuni medii (6 – 20 kV) la tensiunea joasa, pentru alime...
Posturile de transformare au rolul de a transforma energia electrica de la  tensiuni medii (6 – 20 kV) la tensiunea joasa, pentru alimentarea nemiklocita a consumatorilor indutriali si casnici la tensiunea aparatelor de consum. Tensiunea secundata este de 500; 380 / 220 V sau 220 / 127 (208 / 110) V.
• Formele constructive adoptate pentru posturile de transformare depind de schema electrica a postului si de lucul de functionare. Se deosebesc :
-          Posturi de transformare in cabine zidite ;
-          Posturi de transformare aeriene pe stalpi ;
-          Posturi de transformare prefabricate (in cabine metalice) .
Posturile de transformare in cabine zidite se executa in variantele:
-          Supraterane,din zidarie sau din prefabricate;
-          Subterane,din beton armat.
In ambele variante un post de transformare contine o camera pentru instalatia de distributie de inalta tensiune, o camera pentru transformator si o camera pentru tabloul de distributie de joasa tensiune. La posturile  suterane ventilatia se executa fortat, iar gurile de ventilatie se scot in exterior.
Sub transformator se prevede o cuva, pentru colectarea uleiului in cazut avarierii transformatorului, care se umple cu pietris.
Legatura transformatorului cu instalatia de distributie de inalta tensiune se executa prin cablu. Legatura transformatorului cu instalatia de distributie de joasa tensiune se executa prin cablu sau, uneori, cu bare neizolate, ce trec printr-un gol lasat in peretele despartitor.
Fiecare incapere are intrare separata, intrarea in camera instalatiei de distributie de joasa tensiune sau a tabloului de distributie de joasa tensiune fiind singura accesibila abonatului, in cazul posturilor de transformare la abonat.
Posturile de transformare aeriene se pot executa pe stalpi de metal, de lemn sau de beton. In tara noastra au luat o larga utilizare posturile aeriene pe stalpi de beton armat centrifugat care se executa in urmatorele variante:
-          Pe un stalp, pentru puteri pana la 100 kVA;
-          Pe doi stalpi, pentru puteri de la 100 la 250 de kVA.
Aceste posturi se echipeaza, pe partea de inalta tensiune, cu sigurante fuzibile si descarcatoare tubulare. Separatorul se monteaza pe stalpul terminal. Tabloul de joasa tensiune se monteaza intr-o cutie de distributie de unde pleaca liniile aeriene de joasa tensiune.
            Posturile de transformare prefabricate se executa pentru mai multe utilizari:
-          Posturi de transformare prefabricate pentru puteri pana la 400 de kVA, cu legaturi de cablu, utilizabile in mediul urban si industrial ;
-          Posturi de transformare semiindustriale cu transfromatoare pana la 400 de kVA, cu legaturi aeriene, utilizabile pe santier, in anumite intreprinderi industriale (de exemplu la fabrici de caramizi), in centrele rurale mai mari etc. ;
-          Posturi prefabricate, tip santier, cu transformatoare pana la 1000 de kVA, care constau din doua cabine, una pentru inalta tensiune, alta pentru joasa tensiune, iar transformatorul montat in exterior, intre aceste cabine, si izolat cu panouri de sarma impletita;
-          Posturi semimobile, cu puteri pana la 160 kVA, pentru santiere mici, tractabile pe sanie.
  1   Echipamente folosite in constructia posturilor de transformatoare
Echipamentele principale utilizabile la constructia posturilor de transformare sunt :
-          Aparatele din circuitele primare;
-          Transformatoarele;
-          Aparatele din circuitele secundare;
-          Prefabricatele si subansamblurile.
• Aparatele montate in circuitele primare se inpart in urmatoarele categorii:
Intreruptoarele sunt capabile sa intrerupa sau sa inchida sau sa inchida circuitele electrice de curenti mari in conditii normale sau in regim de scrutcircuit.
Ele sunt folosite pentru efectuarea de manevre sub sarcina pentru deconectarea in timp foarte scurt, a unor portiuni din retele, asigurand posibilitatea functionarii normale a restului retelei.
Separatoarele de sarcina sunt capabile sa intrerupa sau sa inchida curenti electrici la sarcina normala, permitand efectuarea de manevrei in retele, acolo unde intreruptoarele nu sunt justificate din punct de vedere economic.
            Separatoarele sunt capabile sa intrerupa sau sa inchida un circuit electric numai in lipsa curentului, sau in cazul unor curenti mici, dar care realizeaza o separare vizibila si sigura.
            Sigurantele fuzibile sunt cele mai simple aparate electrice care protejeaza circuitele inpotriva curentilor de suprasarcina. Sigurantele de inalta tensiune se manevreaza numai fara sarcina si fara tensiune.
• Transformatoarele. In posturile electrice de transformatoare se folosesc transformatoare de putere si transformatoare de masurat.
Transformatoarele de putere servesc la transformarea parametrilor principali ai energiei electrice, pentru a face posibil transportul si ditributia  acesteia in conditii tehnice si economice optime.
Transformatoarele de masurat reduc tensiunile prea inalte sau curentii prea mari, in valori mai mici, corespunzatoare celor ale aparatelor de masurat, de comanda si de protectie.
 Aparatele montate in circuite secundare servesc la diverse masurari, semnalizari, telecomanda, protectie prin relee si automatizare.
Fiind destinate in general pentru a lucra la tensiuni joase si curenti mici, aceste aspirate au dimensiuni reduse fata de aparatele montate in circuitele primare. De asemenea, aparatele trebuie sa prezinte o mare siguranta in functionare si sa reziste la socurile  de curent primite din reteaua de inalta tensiune prin intermediul transformatoarelor de masura la care sunt conectate. Pentru acest motiv, ele au o constructie mai robusta decat aparatele din instalatiile obisnuite de joasa tensiune, fiin incercate la tensiune alternativa de 2000 V.

Grupele de conexiuni
 Grupe de conexiuni. În functie de schemele de conexiuni ale înfasurarilor primare si secundare si de numerotarea bornelor, se pot obtine o multitudine de valori ale defazajului dintre tensiuni corespondente primara si secundara (de exemplu UABUab , sau UAXUax ). Se poate usor verifica pentru un transformator Yy sau Dd ca acest defazaj este un multiplu de 30° (0°, 2 x 30°, 4 x 30°, 6 x 30°, 8 x 30°, 10 x 30°). Pentru un transformator Dy sau Yd acest defazaj este un multiplu impar de 30° (1 x 30°, 3 x 30°, 5 x 30°, 7 x 30°, 9 x 30°, 11 x 30°).

În sensul datelor nominale ale unui transformator, grupa de conexiuni este un simbol reprezentând schemele de conexiuni ale primarului si secundarului si cifra care caracterizeaza defazajul dintre doua tensiuni primara si secundara corespondente, de exemplu Yy0, Dd6, Yd5, Yz11. În figura de mai sus, sunt prezentate conexiunile si diagrama fazoriala a tensiunilor primare si secundare corespunzatoare grupelor de conexiuni Yy0, Yd5, Dz6.
Pentru executarea posturilor de transformare se folosesc trei feluri de elemente prefabricate:
  1. -          Posturi de transfromare tip aerian ;
  2. -          Posturi de transformare in constructia metalica ;
  3. -          Celule pentru posturi de transformare in cabine in zid.


POST DE TRANSFORMARE AERIAN




                                         POST DE TRANSFORMARE IN CABINA METALICA



POST DE TRANSFORMARE IN CABINA DIN ZID






About Author

Advertisement

Trimiteți un comentariu

  1. ACUM SUNT ÎNCĂLCAT FINANCIAR, DUPĂ ÎNCĂRCĂTORUL L-AȚI DE LA LFDS. Aș dori să aduc acest lucru la cunoștința publicului despre modul în care am intrat în contact cu domnul Benjamin, după ce mi-am pierdut locul de muncă și mi s-a refuzat împrumutul de către banca mea și de alți instituție financiară datorită scorului meu de credit. Nu puteam să plătesc taxele copiilor mei. Eram în urmă cu facturi, pe cale să fiu aruncat din casă datorită incapacității mele de a-mi plăti chiria, a fost în această perioadă copiii mei au fost luați de la mine prin asistență maternă. Apoi mi-am propus să caut fonduri online, unde am pierdut 3.670 de dolari pe care i-am împrumutat de la prieteni, pe care i-am extras de două companii de împrumut online. Până când am citit despre: împrumut online (Lfdsloans@outlook.com) undeva pe internet, Totuși nu m-am convins din cauza prin ce am trecut până când o rudă de-a mea, care este cler, mi-a povestit și despre schema de împrumut în curs la un rata dobânzii foarte scăzută de 1,9%% și condiții de rambursare minunate, fără penalități pentru plata neplătită. Nu am de ales decât să-i contactez, pe care l-am făcut prin text + 1-989-394-3740, iar domnul Benjamin mi-a răspuns în aceeași zi. primiți o alertă de credit de 400.000,00 USD Suma împrumutului USD pe care am solicitat-o. Am utilizat împrumutul în mod eficient pentru a-mi plăti datoriile și pentru a începe o afacere, iar astăzi eu și copiii mei suntem atât de fericiți și împliniți. De asemenea, îi puteți contacta prin e-mail: (Lfdsloans@outlook.com) Linie de asistență WhatsApptext: + 1-989-394-3740 De ce fac asta? Fac acest lucru pentru a salva câțiva care au nevoie de un împrumut pentru a nu fi victima înșelătoriei de pe internet. Mulțumesc și Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți, sunt Oleksander Artem din Horizon Park BC, Ucraina.

    RăspundețiȘtergere

Site-ul tau preferat!

 
Top