ARC MAG - Instalatii electrice si masuratori pram

ARC MAG - Instalatii electrice si masuratori pram
Vizitati ARC MAG!! APASA!!
 

Info electric Info electric Author
Title: Protectia maximala de curent temporizata a liniilor electrice radiale
Author: Info electric
Rating 5 of 5 Des:
Protectia maximala de curent temporizata a liniilor electrice radiale Protectia maximala de curent temporizata a liniilor electrice ...

Protectia maximala de curent temporizata a liniilor electrice radiale


Protectia maximala de curent temporizata a liniilor electrice  radiale
           
            Acest tip de protectie se utilizeaza in cazul retelelor radiale avand pe par­curs consumatori ce pleaca de la sistemele de bare A,B,C asa cum este prezentat in figura 5.23.
Figura 5.23. Retea radiala complexa
T–transformator, Q1Q9–intrerupatoare, A, B, C, D–noduri de ramificare a retelei.
              Datorita configuratiei arborescente a retelei protectia maximala de curent trebuie prevazuta si cu o temporizare a actionarii. Astfel in cazul unui scurtcircuit (ca cel prezentat in figura) trebuie sa actioneze doar intrerupatorul Q9  pentru a se obtine o functionare selectiva a protectiei. Se obtine astfel o protectie maximala temporizata in trepte.
            Temporizarea minima se gaseste la capatul liniei si ea creste in trepte cons­tante spre sursa de alimentare.
            Treptele sunt de 0,5 ¸ 0,7 s pentru a exista siguranta declansarii numai a in­tre­ru­patorului liniei defecte. Acest tip de protectie este prezentat in figura 5.24. si se realizeaza prin relee electromagnetice maximale de curent F1, care excita releul de timp K1T si care comanda declansarea intrerupatoarelor prin intermediul unor relee intermediare K2.
            In cazul unui scurtcircuit pe linie releul maximal F1 actioneaza si excita re­leul de timp K1T, care cu temporizarea reglata excita releul intermediar K2 care co­manda bobina BD de declansare a intrerupatorului Q9.
Figura 5.24. Schema electrica desfasurata monofilara a protectiei maximale temporizate in trepte a unei retele radiale complexe
Q9–intrerupator pricipal, BD–bobina declansatorului, TC–transformator de curent, F1–releu maximal de curent, K1T–releu de temporizare, K2–releu  intermediar,
L–linia electrica defecta.
            Principalul dezavantaj al acestei protectii consta in faptul ca scurtcircuitele apropiate de sursa sunt inlaturate cu intarzieri mari ceea ce poate fi periculos pentru generatoarele sincrone.

About Author

Advertisement

Trimiteți un comentariu

Site-ul tau preferat!

 
Top