ARC MAG - Instalatii electrice si masuratori pram

ARC MAG - Instalatii electrice si masuratori pram
Vizitati ARC MAG!! APASA!!
 

Info electric Info electric Author
Title: Masurarea energiei electrice
Author: Info electric
Rating 5 of 5 Des:
Executie instalatii electrice profesionale: 0723 758 558 MASURAREA ENERGIEI ELECTRICE Masurarea energiei elecrice se face in diferite ...

Executie instalatii electrice profesionale: 0723 758 558


MASURAREA ENERGIEI ELECTRICE
Masurarea energiei elecrice se face in diferite puncte:la producere – in centrale,la transport- in statiisi la utilizare-la consumator. Aceasta masurare a energiei electrice se face cu ajutorul contoarelor electrice.
In instalatiile electrice de curent alternativ se utilizeaza in principal contoare al caror principiu de functionare este inductia electromagnetica (contoarele de inductie). Acestea s-au inpus in practica datorita simplitatii lor constructive, costului redus si sigurantei pe care o prezinta in functionare.
Contorele electice care se instaleaza de intreprindere de electrice la consumatori si care servesc pentru evidentierea comerciala a energiei furnizate acestora se numesc contoare de deconectare. Cele care servesc pentru evidenta tehnica sau de control al energiei electrice in cadrul centralelor sau statiilor electrice,al intreprinderilor se numesc contoare de control sau statice.
Contoarele propietate personala care servesc la deconectarea energiei electrice intre locatari unui imobil unde exista instalat un singur contor comun al inteprinderii furnizoare de electricitate se numesc obijnuit contoare pasate. Ele nu sunt intretinute si exploatate de intreprinderi furnizoare de electricitate si nu sunt luate in evidenta acestor intreprinderi.
Contorul electric de inductie monofazat se monteaza in instalatiile electrice interioare in cadrul unui tablou electric, fiind protejat atat in amonte cat si in aval de elemente de siguranta de tip industrial. Contorul electric de inductie monofazat nu face parte din reteaua electrica a consumatorului, din patrimoniul acestuia, fiind sigilat, accesul fraudulos fiind pedepsit conform legislatiei in vigoare.
Proiectarea, executia, precum si intretinerea instalatiilor electrice se face in conformitate cu standardele si normativele in vigoare. Astfel, proiectare si executarea instaltiilor electrice la consumatori cu tensiunea pina la 1000V se face conform normativului 17.
Personalul care executa, proiecteaza, intretine, verifica instalatiile electrice trebuie sa fie numai personal atestat ca atare. Autorizatia se elibereaza pe grade de competenta in functie de studii si de complexitatea lucrarilor care se vor executa. Este obligatoriu pentru personalul autorizat sa cunoasca toate actele normative legate de activitatea profesionala, normele de protectia muncii si de acordarea primului ajutor, normele de paza contra incendiilor,de utilizare a mijloacelor de alarma si de stingere a incediilor in instalatiile electrice.
Tipul contorului care trebuie ales se face in functie de puterea totala de instalare, rezultand de aici un contor cu montaj direct sau indirect.
Tablourile de distributie in care sunt montate contoarele de inductie sunt parti componente ale instalatiilor electrice, care servesc concomitent la primirea si distributia energiei electrice si contin complete de aparate cu rol de conectare, protectie, masurare etc.

About Author

Advertisement

Trimiteți un comentariu

Site-ul tau preferat!

 
Top