ARC MAG - Instalatii electrice si masuratori pram

ARC MAG - Instalatii electrice si masuratori pram
Vizitati ARC MAG!! APASA!!
 

Info electric Info electric Author
Title: Pornirea cu autotransformator
Author: Info electric
Rating 5 of 5 Des:
 Pornirea cu autotransformator .   Schema de principiu a pornirii cu autotransformator este data in figura de mai  jos . Pornirea se re...
 Pornirea cu autotransformator. 
Schema de principiu a pornirii cu autotransformator este data in figura de mai  jos .
Pornirea se realizeaza prin inchiderea contactelor de contactor c1 , apoi c3 ; astfel , alimentarea masinii de actionare m2 se face prin autotransformatorul m1 , la tensiunea redusa. La terminarea procesului tranzitoriu de pornire , se inched contactele c2 si se deschid contactele c3 realizandu-se legarea directa a masinii m2 la retea.                                                                                                                                       fig. 3.4.  Pornirea unui motor cu autotransformator
 Se introduc urmatoarele notatii : curentul Ip , absorbit de m2 la pornirea prin autotransformatorul m1 cu tensiunea redusa Up ; curentul IpN , absorbit de m2 la pornirea directa cu tensiunea nominala UN; curentul Ip , luat din retea la pornirea  prin autotransformatorul m1.
    Scriind egalitatea puterilor absorbite de la retea de m1 cu cea absorbita prin m1 de m2, adica  UN * Ip=Up* Ip1 , rezulta  : ==a , unde a este raportul de reducere al tensiunii aplicate la m2.
    Aproximand ca curentul absorbit de m2 scade proportional cu tensiunea aplicata , se obtine: -  ==a
    Inmultind aceste relatii , rezulta raportul cautat :   =a².
    Prin reducerea tensiunii , scade insa si cuplul masinii de pornire ()²=a² , adica cuplul se micsoreaza in acelasi raport cu curentul.
    Pornirea cu autotransformator este avantajoasa energetic , insa fiind costisitoare , este justificata numai in cazul masinilor asincrone de putere mare.
  

About Author

Advertisement

Trimiteți un comentariu

Site-ul tau preferat!

 
Top