ARC MAG - Instalatii electrice si masuratori pram

ARC MAG - Instalatii electrice si masuratori pram
Vizitati ARC MAG!! APASA!!
 

Info electric Info electric Author
Title: Pornirea unui motor cu rezistente
Author: Info electric
Rating 5 of 5 Des:
Pornirea cu rezistente Rs.      Pornirea cu rezistente R S  legate in serie in circuitul statoric al masinii asincrone se face cu schema ...
Pornirea cu rezistente Rs. 
   Pornirea cu rezistente RS legate in serie in circuitul statoric al masinii asincrone se face cu schema de mai jos. La pornire se inched contactele c1 , iar contactele c2 raman deschise. Dupa terminarea pornirii se inched contactela c2.                                                                             Pornirea unui motor cu rezistente

    Fata de metoda cu autotransformator , prin acest procedeu , la aceeasi reducere a cupului se obtine un current de pornire mai mare si apar pierderi in rezistenta Rs; in schimb schema este mai simpla . Procedeul se poate aplica la actionarile cu masini de putere mica , la pornire cu sarcina redusa.
    Pornirea cu bobina de reactanta sau rezistente introduce in circuitul de alimentare se utilizeaza in cazuri rare din cauza rezistentelor si reactantelor care sunt , in unele cazuri greu de suportat.
    Totodata , la acelasi current initial de pornire , cuplul de pornire este mai mare in cazul utilizarii autotransformatoarelor decat a bobinelor de reactanta. Schema de principiu pt acest caz  este data in figura de mai jos.
    Mai general , se poate face remarca ca toate metodele de pornire indirecta a motorului asincron prezinta inconvenientul reducerii cuplului de pornire . Din aceasta cauza aceste metode nu sunt adecvate pentru pornirea in plina sarcina , la pornirile grele fiind pur si simplu neaplicabile.

About Author

Advertisement

Trimiteți un comentariu

Site-ul tau preferat!

 
Top