ARC MAG - Instalatii electrice si masuratori pram

ARC MAG - Instalatii electrice si masuratori pram
Vizitati ARC MAG!! APASA!!
 

Info electric Info electric Author
Title: Teorema II Kirchhoff
Author: Info electric
Rating 5 of 5 Des:
Conform Teoremei a II-a a lui Kirchoff (Legii ochiurilor), în orice moment, suma algebrică a tensiunilor de-a lungul oricărui ochi de circu...
Conform Teoremei a II-a a lui Kirchoff (Legii ochiurilor), în orice moment, suma algebrică a tensiunilor de-a lungul oricărui ochi de circuit, este nulă.
Figura 6 – Explicativă pentru Teorema a II-a (Legea ochiurilor)
Cu sensurile de referinţă specificate în figura de mai sus şi parcurgând ochiul în sensul acelor de ceasornic, Teorema a II-a a lui Kirchhoff conduce la ecuaţia:
De notat faptul că, tensiunile  şi  au fost considerate cu semn negativ, deoarece sensurile lor de referinţă, sunt opuse sensului de parcurgere a ochiului. Indiferent de sensul de parcurgere a ochiului (în sens orar sau trigonometric), se vor obţine ecuaţii de tensiuni absolut echivalente.
Figura 7 – Ochiurile circuitului
Faptul că suma tensiunilor de-a lungul ochiului este nulă, este echivalent cu a spune că lucrul necesar dislocării sarcinii în lungul ochiului, este nul. Din acest motiv, se poate considera că sistemul este conservativ.
Pentru circuitul din Figura 7, aplicarea Teoremei a II-a a lui Kirchhoff, conduce la:
  • pe ochiul indicat cu linie roşie, parcurs în sens orar u1 + u3 - u = 0
  • pe ochiul indicat cu linie albastră, parcurs în sens orar u1 + u2 - u = 0
  • pe ochiul indicat cu linie verde, parcurs în sens orar u3 - u2 = 0
Din cele 3 ecuaţii, doar două sunt liniar independente.
Generalizând pentru M ochiuri de circuit, Teorema a II-a a lui Kirchhoff permite obţinerea a  ecuaţii liniar independente.
Ultima ecuaţie ne permite să afirmăm că, tensiunea între bornele elementului 2 este egală cu cea dintre bornele elementului 3; cu alte cuvinte, tensiunile între bornele celor două elemente, sunt identice. În această situaţie, se spune despre cele două elemente că sunt conectate în paralel.

Sursa:http://www.em.ucv.ro/elee/ro/realisations/CircuitsElectriques/ApprocheCircuits/LoisKirchhoff/3_cours.htm

About Author

Advertisement

Trimiteți un comentariu

Site-ul tau preferat!

 
Top