ARC MAG - Instalatii electrice si masuratori pram

ARC MAG - Instalatii electrice si masuratori pram
Vizitati ARC MAG!! APASA!!
 

Info electric Info electric Author
Title: Electroliza - Producerea hidrogenului
Author: Info electric
Rating 5 of 5 Des:
Producerea hidrogenului se realizeaza prin electroliza. Hidrogenul  este  elementul chimic  în  tabelul periodic al elementelor  cu simbolu...
Producerea hidrogenului se realizeaza prin electroliza.
Hidrogenul este elementul chimic în tabelul periodic al elementelor cu simbolul H şi numărul atomic 1. Este un gaz uşor inflamabil, incolor, insipid, inodor, iar în natură se întâlneşte mai ales sub formă de moleculă diatomică, H2. Având masa atomică relativă egală cu 1,00794, hidrogenul este cel mai uşor element chimic. Etimologic, cuvântul hidrogen este o combinaţie a două cuvinte greceşti, având semnificaţia de „a face apă”.
 Hidrogenul obtinut prin electroliza, poate inlocui carburantul, la autovehicule, acest lucru a dus la incercarea disperata a producatorilor de carburanti, sa stopeze ecest lucru.
 A fost descoperit de catre  fizicianul englez Henry Cavendish în 1766, în urma unui experiment în care a studiat reacţiile dintre mercur şi acizi.
Hidrogenul este elementul cu cea mai mică densitate. În formă moleculară (H2) este de aproximativ 14,4 ori mai uşor decât aerul. La presiune normală punctul său de topire este de 14,02 K, iar cel de fierbere este de 20,27 K. Punctul său triplu este la 13,81 K, şi 7,042 kPa,  iar cel critic la 33,2 K şi 1,29 MPa.  Solubilitatea în apă este de 1,6 mg/l.






About Author

Advertisement

Trimiteți un comentariu

Site-ul tau preferat!

 
Top