ARC MAG - Instalatii electrice si masuratori pram

ARC MAG - Instalatii electrice si masuratori pram
Vizitati ARC MAG!! APASA!!
 

Info electric Info electric Author
Title: Nikola Tesla
Author: Info electric
Rating 5 of 5 Des:
Nikola Tesla s-a născut  la 9 iulie  1856   în localitatea Smiljan , Croaţia.Tesla este considerat ca fiind unul dintre cei mai mari oameni ...
Nikola Tesla s-a născut  la 9 iulie  1856  în localitatea Smiljan , Croaţia.Tesla este considerat ca fiind unul dintre cei mai mari oameni de ştiinţă ai sfârşitului de secol XIX şi începutului de secol XX. Invenţiile, precum şi munca teoretică ale lui Tesla au pus bazele cunoştinţelor moderne despre sistemele de curent alternativ, incluzând sistemele polifazate, sistemele de distribuţie a puterii şi motorul de curent alternativ, care au determinat cea de-a doua Revoluţie Industrială. Era un visător cu tentă poetică şi calităţi de autodidact .
  Inginer sârb-american și fizician Nikola Tesla (1856-1943) a făcut zeci de descoperiri în producerea, transmiterea și aplicarea de energie electrică. El a inventat primul curent alternativ (AC) motorul si dezvoltat de generare AC și tehnologie de transmisie. Deși el a fost celebru și respectat, el nu a fost niciodată în stare să traducă invențiile sale abundente în financiar pe termen lung de succes, spre deosebire de angajatorul său timpuriu și rival șef, Thomas Edison.
 Tesla a studiat matematica și fizica la Universitatea Tehnică din Graz și filosofie la Universitatea din Praga. În 1882, în timp ce pe o plimbare, el a venit cu ideea pentru un motor fără perii de curent alternativ, făcând primele schițe ale electromagneți de rotație în nisipul calea. Târziu în acel an sa mutat la Paris și a primit un loc de muncă repararea curente (DC) centralele electrice directe cu Continental Edison Company. Doi ani mai târziu el a emigrat în Statele Unite ale Americii.

Principalele realizări ale lui Tesla

Rotirea câmp magnetic - Descoperit 1882 in Budapesta, Ungaria
Curent alternativ - iluminat întreaga lume astăzi
AC Motor - Una dintre cele zece mai mari descoperiri din toate timpurile
Tesla Coil
Tesla Unitatea T = W / m²
Toate mașinile RMN sunt calibrate în unități Tesla
radio
Lumini de neon
Robotica
Energie gratuit
Expozitia columbian - 1893 - Chicago, Illinois
Târgul lume
America sărbătorește 400 de ani de la Discovery
Victorie din curent alternativ electrice
Niagara Falls Power Plant - 1896
Colorado Springs laborator - 1899
Tower Wardenclyffe (Wireless System Mondială Tesla) 1901-1905
Transmiterea energiei electrice fără fire
Utilizarea Ionosfera în scopuri științifice
Tesla a avut peste 700 de brevete


Imaginea de mai sus: turnul wardenclyffe cu scântei electrice. Tesla a construit acest turn pentru a transfera energie electrică fără fire a electrifica întregul pământ și să fie primul sistem de radiodifuziune din lume.


Transmiterea Tesla Turnul și de laborator construit în 1901-1905 de către Stanford White celebru arhitect și prietenul lui Tesla. Situat în Wardenclyffe, Long Island. Acest lucru a fost să fie primul sistem de radiodifuziune din lume. Tesla, de asemenea, a vrut să transmită energie electrică din această Tower întregului glob fără fire folosind Ionosfera. Sursa de energie electrică transmisă a fost să fie centrala Niagara Falls.

Nikola Tesla a proiectat prima centrala hidro-electrica in Niagara Falls. Aceasta a fost victoria finală a lui Tesla curent alternativ peste Direct Current Edison. Aceasta este în interiorul Power House No. 1 din Niagara Falls Power Company (1895-1899)
 
Tesla se află sub Tesla Coil în Colorado Spring lui Laboratory. Bobina creează milioane de volți de energie electrică, cu o rată de frecvență de 100.000 modificări pe secundă.












About Author

Advertisement

Trimiteți un comentariu

Site-ul tau preferat!

 
Top