ARC MAG - Instalatii electrice si masuratori pram

ARC MAG - Instalatii electrice si masuratori pram
Vizitati ARC MAG!! APASA!!
 

Info electric Info electric Author
Title: Transferul energiei electrice fara fir
Author: Info electric
Rating 5 of 5 Des:
Transportul energiei electrice fără fir  (en.  Wireless energy transfer ) inseamna transmiterea de energie electrică de la o sursă de energi...
Transportul energiei electrice fără fir (en. Wireless energy transfer) inseamna transmiterea de energie electrică de la o sursă de energie la consumatorii de energie electrică fără conductori interconectați artificial (fără fire). Acest lucru duce la renuntarea cablurilor de alimentare a receptoarelor. Proporția de energie primită devine critică numai dacă este prea scăzută pentru ca semnalul să fie distins de zgomotul de fond. La energia electrică fără fir, eficiența este parametrul cel mai semnificativ. O mare parte din energia trimisă de instalația de producție trebuie să sosească la receptor sau receptoare pentru ca sistemul să fie economic. 
Transferul de energie prin aceats metoda se realizeaza prin inducție directă urmată de o inducție cu rezonanță magnetică. O altă metodă este utilizarea principiului de rezonanță pentru a transporta cât mai eficient energia de la emițător la dispozitivul de recepție.

Transmiterea wireless a energiei este diferita de transmiterea wireless a datelor atat in privinta nivelului de putere cat si al randamentului. In transferul de energie wireless randamentul este cel mai important parametru.  La inceputul secolului XX, Nikola Tesla a propus folosirea unor bobine uriase pentru a transmite eletricitate prin troposfera si a alimenta casele oamenilor. Genialul om de stiinta a inceput chiar demersurile pentru construirea Turnului Wardenclyffe din Long Island, New Yok, un enorm turn de telecomunicatii, ce avea sa testeze si ideea de transfer, fara cabluri, a energiei electrice. Povestea spune ca finantatorii lui Tesla (J.P.Morgan) si-au retras fondurile atunci cand au inteles ca nu ar exista o modalitate eficienta prin care sa se asigure ca oamenii vor plati pentru electricitatea folosita, iar centralele electrice prin cabluri au fost alese in schimb.




Compania Powercast, din Pittsburgh, Pennsylvania, a utilizat recent tehnologia wireless pentru a transmite microwatti si miliwatii de putere la cel putin 15 metri distanta, catre niste senzori industriali. In viitor aceasta tehnologie poate fi folosita pentru a realimenta dispozitive mici, precum telecomenzile, ceasurile cu alarma si chiar telefoanele mobile. 
Smartphone-urile de top lansate în ultima perioadă folosesc aceasta tehnologie, incarcarea lor realizandu-se prin sistemul wireless.














About Author

Advertisement

Trimiteți un comentariu

Site-ul tau preferat!

 
Top